top of page

Een levensproject op Sardinië: ik neem je mee naar Amkina

Gedurende de zomer van 2018 had ik elke avond een vast moment waar niets tussen kon komen: dan keek ik naar de afleveringen van Het Italiaanse Dorp: Ollolai. Waar ik het over heb? Over een heel leuk Nederlands televisieprogramma waarin je de verhuizing van 5 Nederlandse stellen naar Sardinië volgt en alles wat zij meemaken in het dorpje Ollolai (iets meer dan 1000 inwoners) midden tussen de bergen, in het hart van Barbagia.

Laura Rodia | www.mijnsardinie.nl | 21.03.2019

De burgemeester van Ollolai is al langer bezig met een project waarbij oude huizen voor de prijs van 1 euro te koop staan met als doel om meer bewoners naar het dorp te trekken. Dit project is door een Nederlandse omroep opgepikt en die besloot er een televisieprogramma over te maken waarin de 5 paren op de voet gevolgd worden. Je volgt ze als het ware vanaf het moment van de aankoop van het huis en de verhuizing tot het opzetten van een eigen bedrijfje in Ollolai.

Voor mij was het elke avond een feest om de tv aan te zetten en dan het typische Sardijnse accent te horen dat me gedurende 30 minuten terugbracht naar mijn eiland. Ik volgde de stellen met grote belangstelling, was geïntrigeerd door hun integratieproces en hoe ze er toch in slaagden om met met hun toen nog minimale kennis van het Italiaans, hun problemen op te lossen en behoeften kenbaar te maken aan de lokale bevolking.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page