Amkina betekent in het Koerdisch ‘Wie zijn wij?’. Wij, Ovan & Marije zijn de oprichters van Amkina. Ovan komt van origine uit Koerdistan en Marije uit Friesland. Wij hebben elkaar leren kennen op de kunstacademie waar we beiden zijn afgestudeerd als mode-ontwerpers.

 

Na ons afstuderen zijn we in 2015 Amkina gestart als modelabel. Waarna we in 2018 de kans kregen om onze dromen achterna te gaan in Italië. Wij hebben voor 1 euro een huis gekocht op Sardinië, waar ons avontuur werd gevolgd door het tv-programma: ‘Het Italiaanse dorp: Ollolai’. Hier hebben wij een ruïne verbouwd tot paleis en Amkina verder uitgebreid met een sleep & experience. Onze gasten konden bij ons verblijven en de Amkina lifestyle ervaren. Na 2 jaar op Sardinië te hebben gewoond zijn we in 2020 terug gekomen naar Nederland om onze andere dromen waar te gaan maken. 

Wij hebben ons gevestigd in Heerenveen waar wij ons atelier hebben met winkelruimte. De winkelopening zal plaatsvinden in 2020. Onze Amkina lifestyle zullen we vanuit Heerenveen en voorlopig voornamelijk online met jullie delen. 

 

Liefs,

Ovan & Marije