top of page
20190917-ollolai-ovan-marije-05259.JPG

Amkina betekent in het Koerdisch ‘Wie zijn wij?’. Wij, Ovan & Marije zijn de oprichters van Amkina. Ovan komt van origine uit Koerdistan en Marije uit Friesland. Wij hebben elkaar leren kennen op de kunstacademie waar we beiden zijn afgestudeerd als mode-ontwerpers.

 

Na ons afstuderen hebben wij in 2015 ons modelabel Amkina gelanceerd. De eerste collectie van Amkina heet 'Ferbine', wat betekend: verbinden in het Fries. 

 

In 2018 kregen wij de kans om onze dromen achterna te gaan in Italië. Wij hebben voor 1 euro een huis gekocht op Sardinië, waar ons avontuur werd gevolgd door het tv-programma van RTL: ‘Het Italiaanse dorp: Ollolai’. Hier hebben wij een ruïne verbouwd tot paleis en onze Amkina lifestyle verder uitgebreid met een sleep & experience. Onze gasten konden bij ons verblijven en de Amkina lifestyle ervaren.

 

Momenteel reizen wij over het vaste land van Italië en creëren wij unieke items op de momenten dat wij dat voelen. Ook maken wij op maat gemaakte stukken voor speciale gelegenheden.

Volg ons op onze social media kanalen en schrijf je in voor de nieuwsbrief om de laatste ontwikkelingen te volgen. 

 

Liefs,

Ovan & Marije 

bottom of page