top of page

Amkina – authentieke experiences in Ollolai

De zomermaanden worden op televisie gevuld met herhalingen. Echter niet op RTL 4 waar een groep Nederlanders voor 1 euro een huis heeft kunnen kopen in Italie. Een van de koppels is aan de slag gegaan met het uitwerken van hun modemerk. Ontmoet Amkina, maak kennis met Ovan en Marije.

www.interviewz.nl | 06.08.2018

Marije is in Friesland geboren en Ovan in Koerdistan, Irak. “Wij vinden het belangrijk om je roots niet te vergeten en daar nog dieper op in te gaan. De klederdrachten vanuit onze roots zijn daar een goed voorbeeld van, wij zijn beiden gefascineerd door klederdrachten. Vandaar de naam Amkina, deze komt vanuit het Koerdisch en betekent: ‘Wie zijn wij?’”


Het lijkt erop alsof jullie al veel langer naar Italië wilden gaan. Wat heeft voor nu de doorslag gegeven?

Italië stond inderdaad al langer op de planning, we hadden een ultimatum gesteld vorig jaar dat we binnen 3 jaar in Italië gevestigd zouden zijn met Amkina.

Vorig jaar hebben we dan ook op verschillende 1 euro huizen in Italië gereageerd, maar daar is toen niks uitgekomen. En toen we het programma het Italiaanse dorp: Ollolai voorbij zagen komen in januari hebben we hier meteen op gereageerd.

Het is voor Amkina erg belangrijk omdat wij lokaal willen produceren met lokale mensen en waar kun je dan beter zijn dan in Italië aangezien de ambachten daar nog worden uitgeoefend en van hoge kwaliteit zijn.

Los van dat is Italië natuurlijk een prachtig land, de cultuur, de mensen en het verse eten maakt het allemaal compleet.


Op welke manier gaan jullie aan de slag met het ontwerpen van kleding, wat inspireert jullie hiervoor?

Wij halen de inspiratie uit traditionele klederdrachten, zoals Koerdische en Friese, en geven daar een moderne artistieke draai aan die de kleding elegant en hedendaags maakt.

Wij maken gebruik van hoge kwaliteit materialen voor onze producten en werken ook niet met een voorraad.


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page