top of page

Friezin Marije in Ollolai: hoe is het nu?

Marije Graafsma (28), oorspronkelijk uit Sneek, verruilde Nederland begin dit jaar voor het Italiaanse eiland Sardinië. Samen met haar vriend Ovan Abdullah deed ze mee aan het RTL-programma Het Italiaanse dorp: Ollolai. In dat programma verhuizen Nederlandse stellen naar het slaperige dorp Ollolai om daar een nieuw bestaan op bouwen en het dorp weer op de kaart te zetten voor toeristen. Nu, een week na de laatste uitzending, vroegen wij haar hoe het ervoor staat op Sardinië.

www.omropfryslan.nl | 15.10.2019


Marije en Ovan zijn op het moment voor twee weken terug in Nederland. "We zijn de afgelopen vijf maanden niet terug geweest, dus het is fijn om nu familie en vrienden weer te zien", zegt Marije. In Ollolai voelen ze zich al helemaal op hun plek. "Het is fantastisch om daar te wonen. We worden zó opgenomen in het dorp, het is één grote familie!"


Marije en Ovan, twee jonge modeontwerpers, kochten in Ollolai een huis voor 1 euro met als doel om daarvan een 'Sleep & Experience' te maken. Een soort van bed and breakfast waar je ook activiteiten kunt doen die een connectie hebben met het dorp. Daarnaast zetten ze hun kledingmerk AMKINA door met een nieuwe collectie: geïnspireerd op de traditionele dracht van het dorp. Na een modeshow in en om hun Italiaanse huis was de jury unaniem: Marije en Ovan waren als koppel het best geïntegreerd en wonnen daarmee 20.000 euro plus ereburgerschap.


Met hun nieuwe huis gaat het ook goed. Er moet nog wel het een ander aan worden gedaan en dan is de planning dat hun 'Sleep & Experience' in april volgend jaar opent voor toeristen. Marije en Ovan zullen zelf in het huis gaan wonen en twee kamers beschikbaar stellen voor toeristen.


Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page