top of page

Ollolai-winnares Marije Graafsma emigreert noodgedwongen terug naar Nederland en koopt met partner

Marije Graafsma (30) en Ovan Abdullah (32), het stel dat in 2018 het RTL4-programma Het Italiaanse Dorp: Ollolai won, woont niet langer in Italië. De ontwerpers liepen tegen zoveel regelgeving op, dat ze niet anders konden dan terugkeren naar Nederland.

Leeuwarder Courant | www.lc.nl | 06.05.2020

In de RTL-show kregen Nederlandse stellen de kans om het Sardijnse gehucht Ollolai nieuw leven in te blazen en een eigen bedrijfje op te zetten. Marije en Ovan wonnen de hoofdprijs van 20.000 euro met de oprichting van hun modelabel Amkina in combinatie met een bed & breakfast.


Van het realiseren van hun Italiaanse droom kwam echter weinig terecht. Zo kwam er aan het geregel bij de gemeente geen einde. ,,Je werd keer op keer teleurgesteld. Ons modebedrijf stond on hold, want we wilden ons atelier in Nederland pas naar Italië halen als alles hier geregeld was. ‘Domani, domani’, zeiden ze maar. Maar ook ‘morgen, morgen’ kwam het er niet’’, vertelt Marije, oorspronkelijk afkomstig uit Ysbrechtum.


Afgelopen december beslisten ze terug te gaan naar Nederland, en wel naar Heerenveen, waar ze een woon- en winkelpand kochten. ,,We hebben keihard gewerkt en kosten gemaakt, ja, maar we hebben daar zo veel voor teruggekregen. We hebben vrienden gemaakt, met hart en ziel geprobeerd werk te creëren voor mensen in het dorp - die daar ook van hebben geprofiteerd - en genoten van de levensstijl. Zoals een buurman die bijna elke dag verse groente kwam brengen en ook nemen mensen écht de tijd voor elkaar, waardoor je soms de hele dag bezig bent met koffie drinken met mensen in de buurt. Dat gaan we erg missen.”

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page