top of page

Wonen we echt in Ollolai?

REALITYSERIE Het Italiaanse Dorp: Ollolai is de nieuwe realityserie van RTL 4. Vijf Nederlandse koppels en gezinnen worden gevolgd bij het leefbaar maken van het Italiaanse gehucht op Sardinië. ,,Het is hier idyllisch.”

Dennis Jansen | www.ad.nl | 16.07.2018

De authentieke gebouwen, het mediterrane klimaat, het azuurblauwe water van de Middellandse Zee en de omringende rustige eilandjes bij het schilderachtige Sardinië. Ovan Abdullah kan het eigenlijk nóg niet geloven dat hij hier, samen met zijn geliefde Marije, is neergestreken. ,,Het is hier idyllisch, voelt zo surrealistisch dat we ons wel eens afvragen: wonen we hier echt?”


Ja dus. Het jonge stel is het avontuur aangegaan van Ollolai, het dorpje dat op het Italiaanse eiland Sardinië steeds minder bestaansrecht had. De bevolking vergrijsde, bewoners trokken weg en de contouren van een spookdorp werden steeds scherper. Tot burgemeester Efisio Arbau een internationale oproep deed: wie maakt het dorp leefbaar? Hij zette een aantal (vervallen) huizen te koop, elk voor één euro. RTL reageerde, bedacht een televisieformat en geïnteresseerden konden zich aanmelden. Er waren twee voorwaarden om mee te doen: de boel opknappen en een (ondernemers)plan bedenken om het dorpje nieuw leven in te blazen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page